Σε αυτή την ενότητα της σελίδας μας μπορείτε να διαβάσετε Ανακοινώσεις της ΟΕΑ για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, εξωτερικές Ειδήσεις από ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης και να Ενημερωθείτε από διάφορες άλλες πηγές.

Σχέδιο εθνικού κλιματικού νόμου ΥΠΕΝ: Μικρά θετικά βήματα, τη στιγμή που χρειαζόμαστε Άλματα

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

 

Ο περιορισμός της αύξησης της θερμοκρασίας σε 1,5 βαθμό Κελσίου δεν είναι ένας πολιτικός στόχος, αλλά το όριο, πέρα από το οποίο η ζωή στον πλανήτη δεν είναι ασφαλής από τις επιπτώσεις μιας ανεξέλεγκτης πορείας της κλιματικής κρίσης. Η Ελλάδα, χώρα από τις πλέον ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή, ήδη βιώνει επώδυνα τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, θα πρέπει επομένως να πρωτοστατήσει σε φιλόδοξη και επιστημονικά τεκμηριωμένη κλιματική δράση και να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί[1] στην παγκόσμια προσπάθεια για την αποτροπή μίας κλιματικής κατάρρευσης.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΑΡΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ZERO WASTE ΔΙΟΙΚΗΣΗ» ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

 

Στις 27/9/2021 ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου με τίτλο «Zero Waste Διοίκηση», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2020» και ειδικότερα του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3: "ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2020 ".

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πρόεδρος της ΟΕΑ στο Multi-Stakeholders Sustainability Forum 2021

Ο Πρόεδρος της ΟΕΑ συμμετείχε στο Multi-Stakeholders Sustainability Forum 2021 της Coca Cola – 3E στις 8/9/2021, συζητώντας για τις βιώσιμες συσκευασίες και την κυκλική οικονομία, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

 

 

Ενώνουμε τις φωνές μας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου 2021


Έχοντας μπει στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα είμαστε πλέον αντιμέτωποι με μία πολύπλευρη περιβαλλοντική κρίση - κρίση βιοποικιλότητας και κλιματική κρίση - στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα...

Προτάσεις – Παρατηρήσεις της ΟΕΑ στο τελικό σχέδιο νόμου για τα Πλαστικά Μιας Χρήσης

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

Άρθρο 1 – Σκοπός

 

Επειδή δεν υπήρχε χώρος για παράθεση γενικότερων προτάσεων που θα συνέβαλλαν στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της Οδηγίας 2019/ΕΕ/904 και του παρόντος νομοσχεδίου, υποβάλλουμε κάποιες γενικότερες προτάσεις στο άρθρο 1, που αναφέρεται στο σκοπό του νομοσχεδίου.

Διαβάστε περισσότερα...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr