Σε αυτή την ενότητα της σελίδας μας μπορείτε να διαβάσετε Ανακοινώσεις της ΟΕΑ για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, εξωτερικές Ειδήσεις από ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης και να Ενημερωθείτε από διάφορες άλλες πηγές.

KOINH ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν απόσυρση απαράδεκτης διάταξης σε νομοσχέδιο Γεωργιάδη - Σκρέκα

Την απόσυρση του πρωτοφανούς άρθρου 219 του νομοσχεδίου “Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές”, ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, Αρκτούρος, ΑΡΧΕΛΩΝ, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Greenpeace, MΟm, και WWF Ελλάς.

 

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συνάντηση περιβαλλοντικών οργανώσεων με τον υπουργό περιβάλλοντος σχετικά με τον ΕΟΑΝ

26 Φεβρουαρίου 2021

 

Σε σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Σκρέκα, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Greenpeace και WWF Ελλάς διατύπωσαν την έντονη διαφωνία τους με τις λανθασμένες ενέργειες της διοίκησης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) που προχώρησε στην έγκριση ενός συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων συσκευασίας παρά την ύπαρξη αρνητικής εισήγησης εκ μέρους της αρμόδιας υπηρεσίας του ΕΟΑΝ.  Αυτές οι ενέργειες οδήγησαν τους εκπροσώπους των οργανώσεων σε παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού. Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων, επί σειρά ετών, κατέθεσαν εποικοδομητικές προτάσεις για τη λειτουργία της ανακύκλωσης με διαφάνεια, τη δημιουργία αξιόπιστων συστημάτων, την επίτευξη στόχων. Με κανένα τρόπο, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, δεν είναι διατεθειμένες να συγκαλύψουν αδιαφανείς διαδικασίες, φωτογραφικές ή παράλογες αποφάσεις του ΔΣ οι οποίες μάλιστα αγνοούν επιδεικτικά τις εισηγήσεις του ίδιου του Οργανισμού! Ο υπουργός ΠΕΝ, ως πολιτικός προϊστάμενος του ΕΟΑΝ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να καθαρίσει το τοπίο. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι συμμέτοχος στη συντελούμενη υποβάθμιση της ανακύκλωσης τη στιγμή που η χώρα είναι ήδη υπόλογη για τις χαμηλές επιδόσεις της στον τομέα αυτό.

Διαβάστε περισσότερα...

Κοινό Δελτίο Τύπου: Παραίτηση εκπροσώπων περιβαλλοντικών οργανώσεων από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΑΝ

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021

 

Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων από το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ). Αιτία της παραίτησης η έγκριση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου του συστήματος διαχείρισης αποβλήτων συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» από την πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΟΑΝ παρά το γεγονός ότι η εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης εναλλακτικής διαχείρισης του ΕΟΑΝ ήταν απολύτως αρνητική.

Κοινή επιστολή περιβαλλοντικών οργανώσεων αναφορικά με την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση»

 

Προς
Κύριο Κώστα Σκρέκα, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
 
Κοινοποίηση
Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Κύριο Μανώλη Γραφάκο, Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων
Κύριο Νίκο Χιωτάκη, Πρόεδρο ΔΣ ΕΟΑΝ
Κύριο Ιωάννη Σιδέρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΟΑΝ
 
Κοινή επιστολή περιβαλλοντικών οργανώσεων αναφορικά με την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση»
10 Φεβρουαρίου 2021
 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 
Παρότι μόλις πρόσφατα αναλάβατε την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είμαστε σίγουροι πως γνωρίζετε πως η ανακύκλωση στην Ελλάδα νοσεί, πράγμα που οδήγησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποστείλει στη χώρα μας έγκαιρη ειδοποίηση με την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την αδυναμία της Πολιτείας να προβεί σε διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της διαχείρισης απορριμμάτων.

Συνάντηση περιβαλλοντικών οργανώσεων με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ

 

 

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020

 

Κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, ΑΡΧΕΛΩΝ, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, MOm, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης,  Greenpeace και WWF Ελλάς έθεσαν τα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr