Σε αυτή την ενότητα της σελίδας μας μπορείτε να διαβάσετε Ανακοινώσεις της ΟΕΑ για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, εξωτερικές Ειδήσεις από ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης και να Ενημερωθείτε από διάφορες άλλες πηγές.

Θέσεις και προτάσεις της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΟΕΑ) για την εφαρμογή της Οδηγίας ΕΕ/904/2019

 

Στο έγγραφο που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι αρχικές κατευθύνσεις, θέσεις και προτάσεις της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης για την εφαρμογή της Οδηγίας ΕΕ/904/2019, οι οποίες κατατίθενται για προβληματισμό και διαβούλευση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων και ενδιαφερόμενων φορέων, ώστε έγκαιρα να προχωρήσουμε στην κατάλληλη και αποτελεσματική εναρμόνιση με την Οδηγία για τα πλαστικά μιας χρήσης. Οι κατατιθέμενες θέσεις και απόψεις κωδικοποιούνται σε αντιστοιχία με τα σχετικά άρθρα της Οδηγίας.

Δείτε εδώ τις θέσεις και προτάσεις της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΟΕΑ)

Κοινή επιστολή 23 περιβαλλοντικών ΜΚΟ για αναβολή κατάθεσης του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2020

 

Είκοσι τρεις (23) περιβαλλοντικές ΜΚΟ της χώρας μας έστειλαν σήμερα στον υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, επιστολή ζητώντας του να αναβάλει την κατάθεση προς ψήφιση του πρόσφατου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου («Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας») στη Βουλή, μέχρι την αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας της.

Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση περιβαλλοντικών οργανώσεων για την ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα και στα νησιά

 

Με αγωνία παρακολουθούμε την εξέλιξη της ανθρωπιστικής κρίσης στα νησιά και τον Έβρο.


Ως οργανώσεις που υπερασπιζόμαστε τη ζωή και την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και φυσικού περιβάλλοντος δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για την ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται με δραματικά επεισόδια στη χώρα μας. Δεν υπάρχει εύκολη λύση για το εξαιρετικά περίπλοκο ζήτημα της προώθησης από το τουρκικό κράτος χιλιάδων ανθρώπων στα σύνορα. Ένα όμως είναι σίγουρο: οι κρίσεις αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά μόνο με σεβασμό στη ζωή και τα δικαιώματα όλων.

 

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

 

 

Παρέμβαση για το μέλλον των φορέων διαχείρισης

 

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Οι προστατευόμενες περιοχές είναι αναντικατάστατο φυσικό κεφάλαιο εθνικής σημασίας. Η αποτελεσματική προστασία και διοίκησή τους απαιτεί τη διαμόρφωση και λειτουργία ενός συστήματος που θα ανταποκρίνεται με επιστημονική επάρκεια και συμμετοχικότητα στις ανάγκες διατήρησης των προστατευτέων στοιχείων και στις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr