Περιβαλλοντικά νέα από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

Σε αυτή την ενότητα της σελίδας μας μπορείτε να διαβάσετε Ανακοινώσεις της ΟΕΑ για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, εξωτερικές Ειδήσεις από ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης και να Ενημερωθείτε από διάφορες άλλες πηγές.

Δελτίο Τύπου: Το Παρόν και το Μέλλον της Ανακύκλωσης στην Ελλάδα Ημερίδα ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ 29 Ιουνίου 2018

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα του ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ για το Παρόν και το Μέλλον της Ανακύκλωσης στην Ελλάδα.

Για να δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την Ημερίδα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://ecoparatiritirio.gr/?p=4163

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι». Ο Πρόεδρος της ΟΕΑ Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, συνέβαλλε με κείμενό του στο συλλογικό τόμο.

« …… Δείτε τι μπορεί να κάνει και να επιτύχει ένας πολίτης αρκεί απλώς να θελήσει να ξεκινήσει αυτό το  περιβαλλοντικό – κοινωνικό ταξίδι αλλάζοντας τις συνήθειές του. Το σημαντικότερο είναι να πειστούμε πραγματικά ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι και εν συνεχεία βήμα – βήμα να το υλοποιούμε όσο χρόνο και εάν μας πάρει. Έτσι, μεταμορφωνόμαστε σιγά – σιγά στην λύση του προβλήματος για την επίτευξη της βιωσιμότητας του Πλανήτη και ταυτόχρονα αποτελούμε το ζωντανό μήνυμα και παράδειγμα ΑΓΑΠΗΣ για την ΖΩΗ για τους γύρω μας. Εάν αγαπάμε τον εαυτό μας, τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές, τότε θα πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε έμπρακτα τον Πλανήτη που μας φιλοξενεί με το να επιδιώκουμε ΝΑ ΠΑΤΑΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΑΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ

 

 

Φίλιππος Κυρκίτσος

Αθήνα, Οκτώβριος 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσκληση στο 4ο φόρουμ Διαβούλευσης του LIFE DEBAG για την προτεινόμενη ΚΥΑ για την μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας

With the contribution of the Life financial                                                                                  

                                Instrument of the European Union                                                                                             LIFE14 GIE/GR/001127

 

                                                                              Υπό την Αιγίδα του ΥΠΕΝ και του ΕΟΑΝ

                                                                             

 

                                                                             Παρασκευή 10:00 π.μ. 23 Ιουνίου 2017

                                                        Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αίθουσα στο ισόγειο του κτιρίου ΔΕΣ-ΚΟΙ

                                                                    (Χαριλάου Τρικούπη 1 & Λαγουμιτζή 22, Καλλιθέα)

 

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) (www.ecorec.gr) σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο 4ο Φόρουμ Διαβούλευσης για την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 720/2015/ΕΚ, σχετικά με την επίτευξη των στόχων μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας. Το 4ο forumεπικεντρώνεται στην τελική αξιολόγηση και διαβούλευση του τελικού σχεδίου της προτεινόμενης ΚΥΑ από ΥΠΕΝ – ΕΟΑΝ, σχετικά με την εναρμόνιση της Ελλάδας με την Οδηγία (ΕΕ)720/2015.

Διαβάστε περισσότερα...

Πείτε τη γνώμη σας για την εφαρμογή του μέτρου μείωσης της πλαστικής σακούλας στα πλαίσια της εκστρατείας του Σ.Π.Ο.Α.Κ. και της Ο.Ε.Α. στον Κορινθιακό κόλπο

Πείτε μας τη γνώμη σας,

 

Η παρούσα έρευνα διενεργείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πλαστική Σακούλα στον Κορινθιακό; Όχι Ευχαριστώ», το οποίο υλοποιείται από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού κόλπου «Ο ΑΡΙΩΝ» σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, όλους τους δήμους του Κορινθιακού και πολλούς τοπικούς φορείς, στοχεύοντας σε μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και μείωση της ρύπανσης που προκαλούν οι πλαστικές σακούλες στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον και στην ενδοχώρα του Κορινθιακού κόλπου.

Στο παρακάτω ερωτηματολόγιο καλείται ο ερωτώμενος να μας πει τη γνώμη του για τα μέτρα μείωσης της πλαστικής σακούλας που εφαρμόζονται ή μπορούν να εφαρμοστούν στο μέλλον καθώς και για τις εναλλακτικές επιλογές που προτιμά, έναντι της πλαστικής σακούλας. 

 

 

Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου απαιτούνται περίπου 3 λεπτά. Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική, τα δεδομένα που συλλέγονται είναι ανώνυμα και οι απαντήσεις σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας. 

 

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή και το χρόνο σας!

 

 

Για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου πατήστε εδώ

 

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης στο Break Free

 

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Break Free, μιας ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας κάτω από την οποία 55 και πλέον οργανώσεις, κοινότητες, πρωτοβουλίες, αλλά και χιλιάδες πολιτών ήρθαν κοντά με έναν κοινό στόχο: τη συλλογική διεκδίκηση για έναν βιώσιμο πλανήτη, με σεβασμό στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης ήταν εκεί!

Δείτε το σχετικό video εδώ: files/Video Break Free OEA.mp4

 

 

 

 

© 2013 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μαμάη 3, 10440, Αθήνα, info@ecorec.gr